Kuchyně

Chicken tikka masala >

Suroviny pro čtyři osoby:

Na maso:

  • 0.6 kg kuřecích řízků
  • 5 stroužků česneku
  • 70 gr čerstvého zázvoru/li>
  • Bílý jogurt
  • Koření: garam masala, chilli
  • Olivový olej

Na omáčku:

  • 0.75 kg oloupaných rajčat
  • 2 střední cibule
  • 2 papriky
  • 4 stroužky česneku
  • 50 gr čerstvého zázvoru
  • Smetana
  • Koření: garam masala, chilli, sůl
  • Olej

Maso

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a připravíme si marinádu z rozmačkaného česneku, zázvoru, oleje, soli, masaly, chilli, jogurtu a řádně ji rozmícháme. Do marinády vložíme kostky masa a promícháme. Maso se správně griluje ve speciální peci tandooru (horkovzdušná trouba - 20-30 minut).

Omáčka

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rozmixovaná rajčata, přisypeme nakrájenou papriku a drcený zázvor. Okořeníme a necháme povařit. Kuřecí kostky vložíme do omáčky, přidáme utřený česnek a smetanu. Povaříme asi 30 minut.

Podáváme s Basmati rýží.

« Zpět na stránku receptů

BASMATI MUSIC