Kuchyně
Chicken tikka masala >
Suroviny pro čtyři osoby:
Na maso:
- 0.6 kg kuřecích řízků
- 5 stroužků česneku
- 70 gr čerstvého zázvoru/li>
- Bílý jogurt
- Koření: garam masala, chilli
- Olivový olej
Na omáčku:
- 0.75 kg oloupaných rajčat
- 2 střední cibule
- 2 papriky
- 4 stroužky česneku
- 50 gr čerstvého zázvoru
- Smetana
- Koření: garam masala, chilli, sůl
- Olej
Maso
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a připravíme si marinádu z rozmačkaného česneku, zázvoru, oleje, soli, masaly, chilli, jogurtu a řádně ji rozmícháme. Do marinády vložíme kostky masa a promícháme. Maso se správně griluje ve speciální peci tandooru (horkovzdušná trouba - 20-30 minut).
Omáčka
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rozmixovaná rajčata, přisypeme nakrájenou papriku a drcený zázvor. Okořeníme a necháme povařit. Kuřecí kostky vložíme do omáčky, přidáme utřený česnek a smetanu. Povaříme asi 30 minut.
Podáváme s Basmati rýží.
« Zpět na stránku receptů