Kuchyně

Krevety na koriandru >

Suroviny pro čtyři osoby:

  • 0.75 kg větších nevyloupaných krevet
  • 5 stroužků česneku
  • Šťáva z půlky limety
  • Zakysaná smetana
  • Svazek čerstvého koriandru
  • Lžička soli
  • Lžička cukru
  • Máslo

Krevety zbavíme hlav a oloupeme, ponecháme pouze ocásky, které dodají pokrmu skvělou chuť.

Na pánvi přepustíme máslo, přidáme rozmačkaný česnek, šťávu z limety, sůl, cukr, zakysanou smetanu a nasekaný koriandr. Mírně cca 2 minuty povaříme a přidáme vyloupané krevety. Vaříme na mírném ohni cca 10 minut, dokud krevety nezměknout (poznáme to podle toho, že krevety zrůžoví a mirně se stočí).

Podáváme s Basmati rýží.

« Zpět na stránku receptů

BASMATI MUSIC