Kuchyně
Krevety na koriandru >
Suroviny pro čtyři osoby:
- 0.75 kg větších nevyloupaných krevet
- 5 stroužků česneku
- Šťáva z půlky limety
- Zakysaná smetana
- Svazek čerstvého koriandru
- Lžička soli
- Lžička cukru
- Máslo
Krevety zbavíme hlav a oloupeme, ponecháme pouze ocásky, které dodají pokrmu skvělou chuť.
Na pánvi přepustíme máslo, přidáme rozmačkaný česnek, šťávu z limety, sůl, cukr, zakysanou smetanu a nasekaný koriandr. Mírně cca 2 minuty povaříme a přidáme vyloupané krevety. Vaříme na mírném ohni cca 10 minut, dokud krevety nezměknout (poznáme to podle toho, že krevety zrůžoví a mirně se stočí).
Podáváme s Basmati rýží.
« Zpět na stránku receptů